Hoppa till sidans innehåll

Nya rutiner öppethållande

27 APR 2020 10:01
Viktig information om vi ska kunna hålla öppet utanför Innebandyhallaranas öppettider följer i artikeln.
  • Skapad: 27 APR 2020 10:01

Hallen är öppen igen! Nu med nya fräscha rutiner!

Bakgrund
Under ordinarie öppettider finns personal hos HAIK som ser till att hallens dörrar är låsta när de lämnar Allianshallarna (innebandyhallarna) för dagen. Vid träning efter öppettider krävs att en ansvarig ser till att hallens dörrar är låsta när de tränat klart. För innebandylagen är detta en enkel sak, deras tränare/ledare bär ansvaret för att se till att dörrarna är låsta efter träning. HAIK vill ha en ansvarig hos K3 också.

För K3 är det svårare eftersom vår träning är individuell. Det är inte rimligt för styrelsen att se till att hallens dörrar är låsta varje kväll. Därför måste varje enskild medlem ta ansvar för att se till att hallen är ordentligt låst. K3 behöver därför en rutin för att säkerställa att dörrarna är låsta och därmed visa HAIK att vi tar frågan på allvar genom att skapa en spårbarhet i vem som är i hallen utanför ordinarie arbetstid samt vem som har nyckel. Gör vi inte detta kommer vi inte få klättra utanför HAIKs öppettider.

Ny rutin med nyckelansvarig
K3's styrelse har lagt fram följande rutin för att säkerställa att hallen är låst när vi är sist i lokalen och att det finns någon som ansvarar för nyckeln.

Det ska alltid finnas en nyckelansvarig vid vår klättervägg. Hämtar du ut en nyckel från kiosken eller från KMTI så är det du som är nyckelansvarig. Du ansvarar då för nyckeln. Vill du gå hem och det finns andra klättrare i hallen så ska du se till att någon annan blir nyckelansvarig.

Som nyckelansvarig ska du fylla i namn, mobilnummer, datum och vilken nyckel (KMTI eller HAIK) du har i en pärm märkt "Nyckelansvarig". Pärmen hänger vid vår entrédörr (den med FreeSolo affischen på utsidan). När du lämnar tillbaka nyckeln eller lämnat över rollen som Nyckelansvarig till någon annan ska du stryka ditt namn och se till att nästa Nyckelansvarig fyller i sina uppgifter i pärmen.

Om du är ensam kvar i hallen när du går ska du fylla i klockslag och kryssa i att du kollat att Innebandyhallarnas dörrar är låsta. Ena dörren är den under lilla repväggen i porten och den andra är entrédörren till Innebandyhallarna.

Nyckel hos KMTI
Vi har även sett till att endast en nyckel finns kvar hos KMTI. Den hämtas upp på samma sätt som alltid. Du lämnar medlemskortet och KMTI tar namn och nummer så får du nyckeln till Innebandyhallarna. Som Nyckelansvarig är det viktig att du går att nå på din mobiltelefon.

Om du kommer till KMTI och nyckeln har redan hämtats ut ska du ringa numret till personen som senast hämtade nyckeln, alltså den person som just nu är Nyckelansvarig. KMTI har deras namn och nummer, ring och Nyckelansvarig öppnar åt dig. Skulle du ta över ansvaret för nyckeln får du och den förra nyckelansvariga se till att rätt medlemskort ligger hos KMTI.

Byte av Nyckelansvarig hos KMTI sker endera genom att följa med till KMTI för byte personligen. Eller genom att lämna kort+namn+nummer till den som lämnar hallen, som sedan lämnar det till KMTI i utbyte mot sitt kort. Glöm heller inte att skriva i pärmen märkt "Nyckelansvarig" vem som tar över ansvaret.

Viktigt!
Klarar vi inte av att sköta detta kommer vi inte kunna använda vår träningsanläggning som vi tidigare gjort. Under semestrar är innebandyhallarna stängda långa perioder vilket kraftigt begränsar våra möjligheter att klättra inomhus.

Hör av er om ni märker att rutinen krånglar så ser vi till att den förbättras.

Mvh och Trevlig klätterhelg
Styrelsen

Skribent: Björn Lind
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlstads Klätterklubb - Klättring
Tingvallahallarna, Stadionvägen 1
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@karlstadk...