Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev 1 året 2020

26 MAR 2020 10:38
Det första nyhetsbrevet för året är skickat men pga medlemsansvarig har blivit tvungen att avsluta sitt uppdrag finns det risk att flera av er inte fått detta. Jag postar därför samma information här men dock i mindre estetiskt format.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2020 10:38

Karlstad Klätterklubb, Informationsbrev nummer 1, 2020

 

Covid-19

Pga coronaviruset så kommer vi tyvärr att vara tvugna att tillsammans med HAIK vidta vissa åtgärder.

Till helgen är innebandyarenan stängd så vill man klättra måste man hämta nyckeln på KMTI.

Från och med måndag 23/3 kommer hallarna enbart vara öppna vardagar 08-16, dvs på kvällar och helger är det stängt. Detta kommer, till att börja med, gälla följande fyra veckor. Utanför dessa tider FÅR VI INTE gå in med nyckeln och klättra.

Med andra ord, dessa fyra veckor kommer vi enbart kunna klättra dagtid vardagar.

Vi hoppas på förståelse och att detta blåser över fort och vi vet att rekommendationerna är att vi faktiskt ska hålla öppet. Tyvärr har det tydligen hänt något i ansvarsfrågan om att vi får vara i hallarna utanför öppettider vilket styrelsen tittar på i dagsläget.
Att det är reducerade öppettider nu beror på att HAIK har stora förlorade intäkter från matcher och därmed inte kan avlöna personal i samma utrsträckning.

Tyvärr är hemsidan fortfarande inte möjlig att uppdatera så sprid denna information till era klätterkompisar.

Barn och ungdomsgruppens initiativ med att köra introduktion på bouldering utomhus är ett bra exempel på hur vi kan jobba runt dessa öppettider. Vill du prova bouldra utomhus så posta i vår facebook grupp, det är ofta någon som nappar!
Vill du hjälpa till att ordna en ”prova-på-att-bouldra” för medlemmar så maila This is a mailto link

Climb-In

Med tanke på situationen nu så vet vi inte hur det kommer att gå med detta men än så länge står datumet 9-10 Maj kvar.
Dock har vi ingen som är ansvarig för detta och söker någon som kan tänka sig att ta på sig det.

Therese och Tyra har varit ansvariga de sista åren men lämnar nu över facklan men säger att dom kan hjälpa till och stötta. Mattias kör som vanligt sin kurs i att bygga toppankare.

Kan du tänka dig att ta på dig detta så hör av dig till This is a mailto link

Hemsidan

Som ni säkert har märkt så har vi inte kunnat uppdatera hemsidan på relativt länge nu. Vi jobbar på detta och det är förhoppningsvis ordnat relativt omgående.

Tidningen Bergssport

”Tyvärr måste jag meddela att tidningen Bergsport tar en omedelbar paus i utgivningen. Det nummer som nådde er för någon vecka sedan blir det sista på ett tag.

 

Orsaken är att förlaget/tryckeriet gett Klätterförbundet en offert som medför en fördyrning av tidningen på åtminstone 50%. Klätterförbundet har inte resurser i dagsläget att både ta den utgiftsökningen och samtidigt arbeta med att utveckla övrig kommunikation.

 

Men, beslutet är inte definitivt. Det pågår ett arbete med att se över all kommunikation från Klätterförbundet. När detta arbete är klart och en ny kommunikationsstrategi finns på plats är det möjligt att tidningen återuppstår i någon form. Det är rimligt att tro att detta arbete är klart framåt sommaren, och därmed kan ni förvänta er slutgiltigt besked om tidningens framtid någon gång under hösten. ”

Ombyggnad

Nu har vi återigen haft Emmanuel här som hjälpt oss att bygga om och vi fortsätter att kontinuerligt bygga om boulderproblem. Vi hoppas att detta är uppskattat och vi vill gärna ha all feedback så vi kan bli bättre, positiv som negativ!
Emmanuel höll även en kurs i att bygga från rep och vi kommer nu att köpa in utrustning för detta. Vill du lära dig använda denna utrustning eller har feedback på de nya lederna och/eller problemen så hör av dig till This is a mailto link
Vi kommer även att beställa nya grepp relativt omgående och därefter planerar vi att fylla ut så vi får ~3 leder per ankare med prio på en ”lätt” uppvärmingsled under auto-belayen på vertikala väggen.
Vi behöver även bli av med gamla grepp och om du är intresserad av att få några av dom så maila This is a mailto link

Utlottning av gamla grepp

För att göra plats för nya grepp och för att bli av med gamla grepp så kommer vi lotta ut dessa till de som är intresserade.
Är man aktiv inom klubben, dvs är medlemsansvarig, ansvarar för Climb-In, är med i säkerhetsgruppen eller liknande så får man två lotter.
Är du intresserad av att få lite grepp till ett hemmagym så maila This is a mailto link

Klubbresor

Den tänkte och redan förberedda resan som nu skulle bli en tradition till Oslo blir, som ni förstår, inställd. Vi tittar på andra klubbresor och några förslag som ligger på bordet är Trellebystrands camping, Västervik och kanske tom Fontainebleu kan vara ett alternativ!

Medlemsansvarig

Tyvärr kan inte vår medlemsansvarig fortsätta med sitt jobb och vi söker därför någon som kan ta över detta. Hör av dig till This is a mailto link om du är intresserad av att hjälpa klubben på denna viktiga punkt!

 

 

Mvh

Styrelsen

Skribent: Björn Lind
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Karlstads Klätterklubb - Klättring
Tingvallahallarna, Stadionvägen 1
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@karlstadk...