Hoppa till sidans innehåll

Barngruppen


I barngrupp klättrar barn mellan c:a 6 och 13 år. Vårt fokus är klätterglädje och vi har för närvarande ingen tävlingsverksamhet. För att börja klättra hos oss ska ert barn ha fyllt 7 år, men för att ställas i kö räcker det att de fyllt 6 år. 

Klättring sker i K3:s klätterhall i Karlstads innebandyarena. Vi börjar med topprep och bouldering. De som vill får sedan möjlighet att lära sig att ledklättra. Någon gång per år försöker vi att klättra utomhus på någon lämplig klippa.

Klättring för barn är en populär sport vilket tyvärr leder till att vi har mycket lång kö. Det kostar inget att stå i kö och man anmäler sitt barn genom att skicka ett epostmeddelande till This is a mailto link. I meddelandet skriver ni vårdnadshavares namn, epostadress, barnets namn och barnets födelsedatum (inte 4-sista siffrorna).

Vi kommer att bekräfta att vi ställt barnet i kölista och sedan kommer vi att meddela när vi har en plats.

Frågor och svar:

 • Kan jag lämna barnet och sedan hämta när träningen är slut?
  • Nej, vi kräver att barnen har en vuxen med sig både av säkerhetsskäl och av praktiska skäl. Varje klättrare behöver en säkrare och de vuxna kommer att erbjudas en enklare utbildning i att säkra sina och andras barn. Denna kurs ger behörighet att säkra barn i närvaro av ledare vid av K3 organiserade träningstillfällen. Undantagsvis kan enstaka barn vara med på träningen utan att åtföljas av en vuxen men vi vill att detta stäms av med ledarna.

 • Förutom att gå kurs och säkra mina barn, vilka förväntningar finns på mig som vårdnadshavare?
  • Vi vill att ni hjälper barnen med utrustningen så att de får på sig sele och skor, att vid behov säkra andra än ditt eget barn, hjälper till att hålla ordning i hallen, främst med avseende på spring och farligt beteende och att vi kontrollerar varandra säkerhetsmässigt. K3 är en ideell förening och ibland behöver klubben stöd med olika saker, då förväntar vi oss att alla bidrar efter förmåga.

 • Vilka är ledarna?
  • Ledare för barngruppen är klättrare ur ungdomsgruppen. Dessutom finns en samordnare som stöttar med administration, bevakar mailen, introduktion av nya klättrare, dialog med föräldrar och styrelse och mycket annat. Slutligen så är föräldrarna med som funktionärer, främst genom att säkra sina egna och andras barn, läs mer under de två första punkterna ovan.

 • Behöver vi skaffa någon utrustning?
  • Mjuka kläder och en vattenflaska rekommenderas. Utrustning finns att låna men vi rekommenderar starkt att varje klättrare skaffar personlig klätterutrustning (sele och klätterskor) och att säkrande vårdnadshavare skaffar en klättersele. Klubben har ett begränsat antal selar och skor till utlån under av K3 arrangerade träningstillfällen. Ledarna har begränsade möjligheter att hjälpa till med utrustningen och som vårdnadshavare förväntas du hjälpa barnet med utrustningen. Vår erfarenhet är att det tar mycket tid att varje gång leta upp och anpassa låneutrustning så om man avser att låna utrustning så rekommenderar vi att ni kommer 10-15 minuter före träningstiden så att vi kan börja i tid. Självklart hjälps vi åt att hålla ordning på låneutrustningen.

 • Vad kostar det?

 

GDPR
I kölistan sparar vi namn på barnet och vårdnadshavaren, e-postadress till vårdnadshavaren och barnets födelsedatum samt vilket datum som barnet fördes upp på kölistan. Syftet med de sparade uppgifterna är att kunna återkoppla när vi har en plats. Barnets födelsedatum
använder vi för att se till att barnet åldersmässigt hamnar i rätt grupp. Ibland sparas även information om eventuell tidigare klättererfarenhet, önskemål om träningsdag och om vårdnadshavare kan tänka sig att bli ledare. 
Gallring sker inom 12 månader för personer som avanmält sig ur kön eller inte svarat på inbjudan till att börja klättra. När man blir medlem registreras man i stället i medlemssystemet som tillhandahålls av Riksidrottsförbundet, IdrottOnline, https://idrottonline.se/
Frågor, kontakta oss på This is a mailto link

Uppdaterad: 24 OKT 2013 20:53 Skribent: Jan-Ove Nord

Postadress:
Karlstads Klätterklubb - Klättring
Tingvallahallarna, Stadionvägen 1
65340 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@karlstadk...